Lasten Hippo-suunnistuskoulu on tarkoitettu aloittelijoille ja jo pidemmälle ehtineille noin 6-16 vuotiaille tytöille ja pojille. Suunnistuskoulussa opitaan suunnistuksen perustaitoja, tutustutaan suunnistuksen eri harjoitusmuotoihin sekä kehitetään lajitaitoja huomioiden lapsen ikä ja taitotaso. Lapset oppivat liikkumaan luonnossa ja kunnioittamaan sitä. Suunnistuskoulussa liikutaan turvallisesti eri tasoryhmissä kokeneiden ohjaajien johdolla. Suunnistus lajina tarjoaa haasteita, elämyksiä ja uusia kavereita kaikenikäisille. Tervetuloa mukavan lajin pariin!

Katso suunnistuskouluvideo tästä

Ryhmät

Suunnistuskoulussa on eri tasoryhmiä, joihin voi tulla iän, taitotason ja kokemuksen perusteella.  Ryhmästä toiseen voi siirtyä taitojen karttuessa vaikka kesken kauden. Huomioi, että ilmoittautumisen yhteydessä kysytään ryhmää, johon ilmoittautuu.


Alkeis- ja harrasteryhmät:

Oravat: aloittelevat, alle 10-vuotiaat, luontoliikuntaa ja -leikkejä sekä tutustumista suunnistuksen perustaitoihin kuten karttamerkkeihin ja RR-rataan. Tässä ryhmässä on lapsella oltava oma huoltaja mukana kaikilla kerroilla.

Ketut: n. 8-12 -vuotiaat, selviytyy itsenäisesti RR/TR-radasta, luontoliikuntaa ja suunnistuksen perustaitojen kertaamista ja syventämistä.  

Hirvet: n. yli 12-vuotiaiden harrasteryhmä, selviytyy itsenäisesti helposta normaaliradasta, luontoliikuntaa ja mukava harrastus lajitaitoja parantaen.


Kilpa- ja valmennusryhmät:

Tsempit: n. 10-13 -vuotiaiden aktiivisesti kilpailevien lasten kilparyhmä, jossa tavoitteena kehittyminen kilpasuunnistajana. Mahdollisuus kahteen harjoitukseen viikossa.

Tehot: nuorten (n. 14 v.->) valmennusryhmä, johon haetaan. Tavoitteena kehittyminen kilpasuunnistajana ja menestyminen vähintään oman ikäluokan SM-tasolla. Ryhmällä on oma yhteisharjoitusohjelma.

 

Ohjelma

Suunnistuskoulun harjoitukset ovat pääsääntöisesti maanantaisin ja harjoitus alkaa aina klo 18.00, ellei muuta ole sovittu. Suunnistuskoulu päättyy klo 19.00 tai 19.30 ryhmästä riippuen. Olethan ajoissa paikalla, niin voimme aloittaa harjoitukset täsmällisesti. Muutokset mahdollisia. Seuraa nettisivuja! 

Vuoden 2020 Hippo-suunnistuskoulun ohjelma on suunnittelun alla. Ensimmäinen suunnistuskoulukerta on P-H iltarastien yhteydessä tiistaina 14.4.2020 ja siitä eteenpäin kokoonnumme maanantaisin.

 

Varusteet

Varusteiksi riittävät aluksi säänmukainen ulkoiluvarustus ja pitäväpohjaiset kengät, joilla voi liikkua metsässä. Harrastuksen syventyessä tärkeimmät varusteet ovat suunnistuskengät, suunnistuspuku, EMIT-leimauskortti ja kompassi. Niiden hankinnasta ja muista varusteista kannattaa keskustella ohjaajien kanssa ennen ostopäätösten tekemistä.

 

Vakuutus

Jokainen osallistuu suunnistuskouluun omalla vastuulla. LS-37 vastaa siitä, että suunnistuskoulussa on asianmukainen ohjaus ja valvonta. Huolehdithan, että lapsellasi on ajantasainen tapaturmavakuutus.

Kilpailevalle (ns. isommat kisat, kuten kansalliset) lapselle tulee hankkia suunnistuslisenssi SuomiSport-palvelusta (www.suomisport.fi). Neuvoa lisenssin hankkimisessa saa oman ryhmän ohjaajilta.

 

Vanhemmat ja huoltajat

Suunnistus on perinteisesti koko perheelle sopiva laji. Se antaa kaikenikäisille haastetta ja mielekästä toimintaa vuoden ympäri.  LS-37 tarjoaa suunnistavien lasten vanhemmille mahdollisuuden osallistua toimintaan oman mielenkiinnon mukaan. Kaikki tehtävät eivät edellytä omaa suunnistuskokemusta. 

 

Ilmoittautuminen ja tiedustelut

Suunnistuskouluun pystyy ilmoittautumaan 

- ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella (4/2020 alkaen)

tai vaihtoehtoisesti

- ensimmäisillä kerroilla 14.4., 20.4. ja 27.4.

- ottamalla yhteyttä LS-37:n toimistoon p. 03-7512405 / toimisto(at)ls37.fi 

LS-37 rekisteriseloste löytyy täältä

 

Tervetuloa mukavan harrastuksen pariin! 

Hippo-suunnistuskoulun rehtorit

Kirsi & Anu

 

Kirsi Kiiskinen

p. 044 2204168

kirsi.kiiskinen(at)gmail.com

 

Anu Nurmela

p. 0445819746

anu.o.kopra(at)gmail.com

 

                 

 

   


tahtiseura.png

home logo avenla 150px

 lumonite logo white

noname2018 150px

suunnistajan kauppa 150px

 wstarmusta

pajulahti logo 150px

Yhteystiedot

Tapanilan ulkoilumaja
Hiihtomajantie 98
15950 Lahti

(03) 751 2405
toimisto |ät| ls37.fi

IBAN: FI38 5612 1120 3225 62