Kainuusta kotiintuomisena kolme voittoa ja arvokisapaikka

Kainuu oli Suunnistajien parissa totutusti heinäkuun alun päätapahtuma. Laatuahan seurasta löytyy aina, mutta nyt mukana oli myös määrää kun Kajaanin koillispuolella käydyissä kisoissa kirmasi 44 sinipunavalkoista ja menestystähän tuli myös sen mukaisesti.

Kovimmasta vedosta vastasi Elisa voittaen D21E-sarjan selvällä erolla. Elisa voitti osakilpailuista ensimmäisen ja kolmannen ja näistä tärkeimpänä jälkimmäinen sillä se varmasti Elisalle paikan EM-kisoihin, jotka käydään elokuun puolessa välissä Unkarissa. Hajrá Elisa!

Nuoret naiset vastasi myös kahdesta muusta kokonaiskilpailuvoitosta. Ansku voitti D21A sarjan yli kahdeksan minuutin erolla kakkoseen ja Kirsi oli D40AL sarjassa hiukan armollisempi kilpasiskoilleen jättäen kakkosta taakseen vajaat neljä minuuttia. Molemmat voitti myös ensimmäistä päivää lukuunottamatta kaikki kisat.

Toinenkin Anjala poimi päiväkohtaisen voiton toisena päivänä. Ari vei H65A sekuntikamppailun itselleen, mutta jäi yhteistuloksissa kolmanneksi. Muita yhteistulospalkintopallilaisia olivat kolmansilla sijoillaan Anna-Lea (D60A) ja Hennariikka (D65A). Päiväkohtaisia palkintopallisijoja tuli seuralle yhteensä 29.

LS:n yhteistulokset KRV:ltä

Kainuussa liikuttiin myös viikon ajan pyörällä ja niistä kisoista tuli kolme yhteiskisavoittoa. Heikki vei H55-, Satu D35- ja Kirsi D50-sarjan.

LS:n yhteistulokset Kainuun Pyöräsuunnistusrastiviikolta

Tomi kävi myös lämmittelemässä reisiään Kainuun poluilla, mutta siirtyi viikon loppupuolella Latviassa järjestettyihin MC-kisoihin. Kolmospaikka jäi vain 14s päähän. Seuraavan päivän pitkällä matkalla Tomi sai sijan 9 ja sunnuntain sekaviestissä Tomin edustama Suomen kakkosjoukkue oli kuudes.

IOF Live tulossivu

LS:n värejä nähtiin vielä Kainuutakin kauempana kun kolme Hämäläistä kävi tutustumassa 2026 Fin5-maastoihin Lapin Rastipäivillä. Jani pokkasi H45-sarjasta pari kolmossijaa.

Oikaisu 2024-07-09: EM-kisat käydään tietenkin tänä vuonna Unkarissa eikä Italiassa.