Veteraanien MM-kisat ja Fin5-suunnistusviikko käynnistyivät Turussa

Kuluneena viikonloppuna kisakentät olivat suunnistuksen osalta lähes kokonaan hiljentyneet, kenties olympialaisten takia, mutta ehkä vielä suuremmin veteraanien MM-kisojen eli WMOC:n ja Fin5-suunnistusviikon takia näiden kisojen startatessa Suomen Turussa.

WMOC starttasi lauantain sprintin karsinnalla Paavo Nurmen stadionilla ja jatkui sunnuntaina finaalin merkeissä Turun Tuomiokirkon koristamissa puitteissa. MM-kisojen puolella Lahden Suunnistajia oli mukana 21 veteraanikisaajaa. Päivän parhaasta suorituksista vastasi sprintissä tänä vuonna aktiivisesti nähty ja hyvin pärjännyt Vesa Forsblom jaetulla 10.sijalla 59s kärjen takana M50A -sarjassa. W60A-sarjassa nähtiin Lahden Suunnistajien osalta harmillinen hylkäys mitalivauhdissa edenneen Anna-Lea Rantalaisen kohdalla. Noh, eiköhän sitä mitalivauhtia nähdä seuraavissakin starteissa.

Veteran World Cup (WMOC) Sprint qualification and opening ceremony, at the Paavo Nurmi Stadium Turku. Jukka Luukko, Lahden Suunnistajat 37, FIN, M80-2Photo by Ilkka R Metsälä

Fin5-suunnistusviikon puolella sekä lauantaina että sunnuntaina kisattiin sprintti-osakilpailut. Lauantaina lähes kaikki lahtelaiset saavuttivat top-10 sijoitukset ja seuran parhaista sijoituksista vastasivat Teemu Niskanen kakkossijalla H21AM -sarjassa, Uma Lehtonen kolmossijalla D14 -sarjassa ja Celine Gaasenbeek nelossijalla D16 -sarjassa. Muita kymppisakin sijoituksia saavuttivat Ella Hakkarainen (6., D13), Okko Hakkarainen (7. H12), Siiri Siikanen (8., D13) ja Hertta Siikanen (10., D12).

Kuva: Jarmo Jokila

Sunnuntaina Niskasen Teemu jatkoi siitä mihin lauantaina jäi ja nappasi jälleen kakkossijan ollen myös sarjansa kokonaistilanteessa toisena viikonlopun jäljiltä. Nuoriso-osastosta Uma Lehtonen jatkoi hyvää tekemistään ollen myös sunnuntaina sarjansa kolmas ja samalla tilalla kokonaisajoissa. Okko Hakkarainen paransi menoaan entisestään ollen jo sarjansa neljäs ja nousten kokonaistilanteessa sijalle 5. Myös Ella Hakkarainen onnistui murtautumaan viiden kärkeen ja nousten kokonaistilanteessa samoin sijalle 5.

Varsinais-Suomen lisäksi Lahden Suunnistajien kisaajia nähtiin myös Keski-Suomessa, kun keskiviikkona Vaajakoskella miteltin Keski-Suomen sprinttimestaruuksista. Naisten sarjassa vakuuttavasti voiton nappasi Anna Närhi, vaikka Vaajakosken Terän kisajärjestäjät olivatkin yrittäneet rakentaa matkalle MM-kisojen kaltaisia jekkuja. Superkompensaatio Italian Erasmus-matkalta alkaa selkeästi löytymään.

WMOC sekä Fin5-suunnistusviikko jatkuvat maanantaina välipäivällä, jonka jälkeen siirrytään metsän puolelle. Tiistaina MM-kisaajat karsivat keskiviikon keskimatkan finaaliin pääsijät, kun taas suunnistusviikon juoksijoille tiistaina luvassa on pitkä matka, joka toimii samalla HD16, HD18 ja HD20 -sarjoissa Inov-liigan osakilpailuna. Keskiviikkona Fin5:lla juostaan MM-kisojen tapaan keskimatka ja torstain välipäivän jälkeen suunnistusviikko huipentuu perjantain ratkaisevaan keskimatkan osakilpailuun ja MM-kisoissa ratkotaan pitkän matkan maailmanmestarit.

Kuva: Mari Anttila