Suunnistuksen Superviikonloppu sekä kansainvälisiä tuloksia

Mennyt viikonloppu oli suunnistuksen osalta varsin tapahtumarikas. Loimaalla järjestettiin Suunnistuksen Superviikonloppu, kun lauantaina oli Nuorten Jukola ja sunnuntaina valtakunnallinen Kompassi-tapahtuma sekä Inov-8 liigan finaali. Lisäksi aikuisille oli oma Alastaro Circuit Race.

Lahden Suunnistajat osallistuivat lauantaina 4 joukkueen voimin Nuorten Jukolaan, jossa kaikki joukkueet saivat hienosti hyväksytyn suorituksen. Kilpailussa nähtiin monilta upeita onnistumisia, joista yksi esiin nostettava on vasta 10-vuotiaan Hertta Siikasen suoritus 6-osuudella, joka on perinteisesti D18 osuus.

Ykkösjoukkueen kilpailu oli nousujohteinen ja viime vuoden sijoitusta parannettiin jopa 10 sijalla!

Kuvia lauantailta, kuvaajana Juho-Veikko Hytönen:

Sunnuntaina kilpailut jatkuivat henkilökohtaisella pitkän matkan kilpailulla. 10-14-vuotiaat osallistuivat Kompassi-tapahtumaan ja Inov-8 liigaan kuuluivat 16- ja 18-sarjat, joissa sunnuntain kilpailu järjestettiin takaa-ajona. H/D14-sarja oli puolestaan yhteislähtönä.

Myös sunnuntaina nähtiin upeita suorituksia. Hermanni Latonummi oli H14-sarjan 3. ja Iisakki Latonummi H10RR-sarjassa 8. Ella Hakkarainen oli puolestaan D14-sarjassa 14. ja Aatu Marttinen H16-sarjassa 18.

Inov-8 liigassa kokonaistuloksissa Helmiina Nurmela oli kaikkien kilpailujen jälkeen lopulta upeasti 10., Annlinn Gaasenbeek 23. ja Aatu Marttinen 21.

Lisäksi Anu Nurmela oli Alastalo Circuit Race-kilpailussa D50-sarjassa hienosti 2.

Sunnuntain tulokset löydät täältä

Kuvia sunnuntailta:

Lisäksi tällä viikolla on kilpailtu suunnistuksen EM-kilpailuissa Unkarissa, joissa Lahden Suunnistajia edustava Mate Baumholczer pääsi keskimatkan finaaliin, ollen lopulta 42. Sunnuntain pitkällä matkalla hän oli puolestaan 39.

Lisäksi aiemmin elokuussa 7.-10.8 järjestettiin Tanskassa ampumasuunnistuksen MM-kilpailut, joissa Mari Tuokko oli upeasti kilpailuissaan 6. ja 7.