Iltarastit 24.9. Tapanilassa

Syksyn viimeiset tiistairastit käydään Vanhalta raviradalta käsin Urheilukeskuksen kartalla. Viimeksi vilskettä raviradalla on ollut hevosten toimesta vuonna 1981, mutta nyt vilskettä taas riittänee. Sillä iltarasteilla on erikoiskokeilussa yhteislähtö ja tästä johtuen matkaan ei pääse perinteiseen malliin klo 17 alkaen. Ajatuksissa on että yhteislähtö on ennen kuutta (lähtöaika tarkentuu nettisivujen uutiseen viimeistään tiistaina). Ja jotta kaikki ehtivät kirjautua ennen lähtöä, niin lähtijöiden tulee olla kirjautumassa koneella viimeistään kello 17:30. Mielellään tule jo reilusti aikaisemmin.

 

Tulospalveluteknisistä syistä johtuen, vain yhteislähdön asettaminen lähtöajaksi on mahdollista. Jos haluat lähteä matkaan ennen yhteislähtöä, niin voit lähteä matkaan vain ilman aikaa. Pyrimme saamaan paikalle kuittikoneen. Jolla saat omat väliajat kyllä itsellesi, mutta ne eivät tule Rastilippuun.

 

A-rata on 6,0 km ja pitää sisällään myös maltillisesti nousumetrejä. Luvassa polkurikasta rallattelua, tarkkana saa olla kuitenkin ettei ajaudu väärälle hajonnalle. Mukana myös yleisörasti raviradalla! Tarjolla vain 1:10 000 mittakaava

 

B-rata on 4,7 km ja tarjoaa muutamia helpompiakin pätkiä verrattuna A-rataan. Ja A-radan tapaan B-ratalaiset käyvät yleisörastilla. Tarjolla 1:7500 ja 1:10 000 mittakaavat.

 

C-rata on 3,3 km ja soveltuu myös D2-kävijöille. Tällä kertaa ei ole D2-rataa tarjolla. Tarjolla niin 1:7500 ja 1:10 000 mittakaavat.

 

D-rata on 1,9 km ja rastit tukeutuvat polkuihin. Tarkkana saa kuitenkin olla kulkee oikeaa polkua. Tarjolla 1:7500 ja 1:10 000 mittakaavat.

 

Iltarasteille on opastus Vaskelaisenrinteen ja Hämeenlinnantien risteyksestä. Rastit ovat samalla Esan muistorastit, jolla kunnioitetaan Esa Kolstelaa ja muita iltarastitoiminnan uranuurtajia. Iltarastien A-radan nopein sekä A-radan nopein nainen palkitaan. Palkitut saavat nimensä kiertopalkintoon sekä kiertopalkinnon haltuunsa seuraaviin muistorasteihin asti.

 

Yhteislähtöiltarastit ovat kokeiluluontoinen tapahtuma ja järjestelyorganisaatio ottaa mielellään palautetta vastaan järjestetäänkö ensi vuonnakin vastaava tapahtuma. Iltarastit jatkuvat tämän tiistain jälkeen lauantaisin .