Menestystä SM-yössä sekä tarkkuussunnistuksessa

Todellisten yökettujen juhla-aikaa vietettiin kuluneena viikonloppuna, kun kisailtiin SM-mitaleista Pohjois-Pohjanmaan yön pimeydessä ja ratkottiin Suomen parhaat yönsuunnistusmestarit. Syötteen kansallispuisto tarjosi areenan yhdelle kaikkien aikojen vaikeimmista SM-yökisoista. Suunnistuksellisesti neitseellinen maasto oli lähes tyhjä poluista ja muista suunnistusta helpottavista elementeistä. Jyvät todella eroteltiin akanoista Esa Hietalan radoilla.

Lahden Suunnistajat edusti hienosti keräten kisoista kolme SM-mitalia sekä viisi top-10 sijaa. Kirkkain mitali kaulassa korkeimmalla pallilla tuulettamaan pääsi Ari Anjala H65 -sarjassa. Tiukassa kisassa voittomarginaalia jäi vain 47 sekuntia hopeasijaan.

Daamien puolella hopeamitaleita kertyi kaksin kappalein kun sekä Virpi Remahl (D55) ja Hennariikka Lonka (D65) nappasivat sarjojensa kakkossijat. Naisten pääsarjassa hieno jälkeä alun pienien virheiden jälkeen teki Anna Närhi napaten upean kutossijan! Vaikka yöplaketin saavuttaminen tältä yöketulta ei välttämättä kaikkia yllättänyt 😉 Nuorten puolella uransa ensimmäisen suunnistuksen SM-plaketin nappasi ansaitusti Eevert Nurmela H15 -sarjassa! Viidenneksi sijoittunut Eevert kommentoi suoritukseensa tulleen muutamia koukkuja rastien läheisyydessä, mutta hän onnistui välttämään isot pummit. Mitalitkaan eivät kovin kauaksi jääneet, sillä eroa pronssiin jäi hieman reilu 2min.

Loput top-10 sijat löytyivät R2 puolelta Mari Tuokon (D40) ja Päivi Einosen (D60) ollessa sarjojensa kuudensia. Einosen kanssa samassa sarjassa Anna-Lea Rantalainen vahvisti LS-edustusta ollen sarjan kahdeksas.

Samaan aikaan Göteborgissa kilpailtiin tarkkuussuunnistuksen maaottelun parissa. Ruotsin maalla Suomea edustamassa oli Lahden Suunnistajia kaksin kappalein; Niskasen veljekset Teemu ja Tuomo. Viikonlopun kisarupeama sisälsi viisi kilpailua, joista kolme kuului maaotteluun. Joukkuekilpailussa Suomen ykkösjoukkue kruunattiin voittajaksi kilpailujen lopuksi, mukana Teemu Niskanen. Suomen kakkosjoukkue, jonka jäsenenä Tuomo Niskanen toimi, sijoittui kokonaiskisassa kolmanneksi. Lisäksi maaottelun ulkopuolella perjantaina kisatussa yö-sprintissä Teemu Niskanen sijoittui kolmanneksi.

Onnittelut menestyneille ja kohti kauden viimeisiä koitoksia!