Kompassi-leiripäivän tunnelmia

Päijät-Hämeen suunnistusseurat järjestivät alle 14-vuotiaille suunnatun Kompassi-leiripäivän Vierumäen urheiluopistolla. Mukava syksyinen sunnuntaipäivä käynnistyi Kompassi-viestillä, jossa 10-, 12- ja 14-sarjalaiset suunnistivat parisprinttinä (2 x 2 osuutta) urheiluopiston pihapiirissä. Tomi Silvonen, LS-37 hoiti ratamestarityöt, Rastivarsat tulospalvelun ja yhteistyössä seurojen kesken vietiin ja haettiin rastit.

Kompassi-viestin tulokset (pdf)

Kompassi-viestin lähtö

Lounas nautittiin Puhti-ravintolan buffetpöydästä, minkä jälkeen siirryttiin rantasaunan läheisyyteen iltapäivän harjoitusta varten. Vuorossa oli partiosuunnistus, jossa joukkueet oli muodostettu eri-ikäisistä ja eri seurojen lapsista. Ensimmäisenä joukkueen piti jakaa kartalla olevat 20 rastia niin, että joukkue olisi mahdollisimman samaan aikaan takaisin lähtöpaikalla. Kun rastit oli haettu, joukkue sai kartan, jossa oli 6-rastinen suunnistusrata. Rata tuli kiertää yhdessä ja suorittaa rasteilla olevat tehtävät. Lopuksi “metsästettiin” vielä rinteestä keltaisia ankkoja, joiden pohjaan oli piilotettu kirjaimia. Kirjaimista muodostui sana KOMPASSI.

Tomi Silvonen ohjeistaa joukkueet partiosuunnistukseen

Leiripäivä päättyi seremoniallisiin palkintojen jakoihin sekä makkaran paistoon nuotiolla ja saunomiseen. Rohkeimmat uskalsivat käydä uimassakin jo melko kylmässä Valkjärvessä! Kaikin puolin mukava päivä kavereiden ja mieluisan harrastuksen parissa!

Kuvia leiripäivästä

Anna palautetta Kompassi-tapahtumista 2024 (vastausaikaa 13.10. asti)