Mannaa mahantäydeltä ja maailmancupista kokonaiskisan 3. sija

Viime viikolla oli kotimaan kisarintamalla hiljaista, mutta täysi sinipunavalkoinen bussi kävi perinteisesti piipahtamassa Tukholman tienoilla 25mannan merkeissä.

Kisapaikka ja -maasto oli tuttu vanhemille joukkueen jäsenille ainakin -99, -04 ja -14 25mannoista ja -98 10milasta. Maasto ja radat olivat mannalle tyypillisesti ehkä napsun normaalia helpommat, mutta haastaviakin rastipisteitä matkalta löytyi. Myös oman haasteensa kisaan toi taas SI-ongelmat, joiden seurauksena jopa 22% mukana olleista joukkueista hylättiin. Onneksi LS:n molemmat joukkueet hoiti hommansa tyylikkäästi!

Ykkösjoukkueessa oli tutut alkupään nimet kun Karo aloitti ja Philipp jatkoi kakkosella. Philipp toi joukkueen vaihtoon sijalla 35 ja matka jatkui nelihenkisten osuuksien voimin.

Kaikki yhteisosuudet pärjäsi vähintäänkin tyydyttävästi, mutta joukosta täytyy nostaa yksi ylitse muiden. Neljännen osuuden Helmiina, Annlinn, Céline ja Elmo pääsivät matkaan sijalla 19 ja eroa kärkeen oli 8½ min. Osuuden aikana LS:n nuoret ohitti kuusi joukkuetta ja otti silloin kärjessä mennyttä Stora Tunaa minuutilla kiinni!

Loppuosuuksilla joukkueen sija sahasi 20 molemmin puolin ja lopulta ankkuri Juha toi joukkueen juuri ja juuri palkintojenjakoon oikeuttavalla sijalla 24.

LS:llä oli siis mukana myös kakkosjoukkue, joka oli viimeksi saatu pystyyn koronaa edeltävänä syksynä. Joukkue veti sen verran tasaisen suorituksen, että joukosta ei pysty nostamaan mitään osuutta muita ylemmäksi. Loppusija oli 122, joten hyvin samoille sijoille kuin edeltävällä kerralla 2019. Silloin sija oli 117.

2012 10mila-joukkue. Philipp osuudella 4.

Kisan jälkeen palkittiin myös seuran, Jukolan, 10milan, leirien ja lukemattomien muiden tapahtumien “runkopelaaja” Philipp. Palkinnon perusteluja on monia, mutta ehkä paras tiivistys on kisapaikalla puheen pitäneen Hutterin vapaasti muistettu lainaus “Siinä tekosyyt vähenee kun kaveri painaa Sveitsistä leirille ja itse miettii jaksaako Jyväskylästä lähteä. Kun Philippin nimi ilmestyy Suomisporttiin niin silloin lähdetään.” Taustatietona Philippin LS-urasta ja varsinkin seuraan siirtymisestä kerrottakoon, että ura alkoi 2012 kun Tytti K. kävi au pairina Sveitsissä ja keikan jälkeen ilmoitti, että siellä voisi olla kaveri joka haluaisi juosta isoja viestejä jonkun seuran nimissä. Halu palkittiin seuraavana keväänä 10milassa pitkällä yöllä ja sen jälkeen mieheltä ei ole tainnut montaa suurviestiä jäädä juoksematta sinipunavalkoisissa. Danke vielmal Philipp! Tai niinkuin herra itse asian ilmaisisi sveitsiläisittäin suomeksi:

 

 

 

 

 

 

2024 25mannan LS-tulokset

 

Edeltävänä viikonloppuna Mari kävi haistelemassa ruotsalaisia tuulia ampumasuunnistuksen maailmancupissa ja kotiintuomisina kauden päätöskisoista oli sprintin toinen- ja kokonaiskilpailun kolmas sija.

Ampumasuunnistuksen maailmancupin päätöskisan sprintin tulokset